KABIZ punten scoren in COVID-19 tijd.

Er worden steeds meer webinars aangeboden. Alle webinars vind je in de agenda. Helaas is het bemachtigen van een webinar-deelnamecertificaat moeilijk, omdat commerciële partijen, die de webinar vaak hosten, deze niet mogen afgeven, omdat de Health Care Compliance dat als gunning kan zien. Handel in dat geval als volgt:

Druk je webinar registratiebevestiging-email af als pdf en maak aan het begin van de webinar een schermfoto met daarop de tijd in beeld en maak aan het einde een schermfoto met de tijd erop. Bij het toevoegen van deze niet-geaccrediteerde scholingsactiviteit aan je KABIZ portfolio uploadt je de registratie pdf en de 2 schermfoto’s. Per uur webinartijd kan je 1 punt opgeven.
Als je zelf een webinar hebt opgezet/ontwikkeld, levert dat ook punten op. Zorg dan voor een pdf afdruk van een bevestiging van de opdrachtgever (de persoon die jou gevraagd heeft scholing te geven en akkoord is met het resultaat). Let op bij het ontwikkelen van e-scholing, dat geen patientgegevens in beeld komen. Gebruik geen beeldmateriaal waar publicatierechten op kunnen zitten, vermeld in ieder geval altijd de bron als je een foto gebruikt. Jouw presentatie kan gefilmd of gefotografeerd worden en gaat een eigen, onuitwisbaar leven leiden op internet. Neem de privacy en rechten adviezen dan ook ter harte.